Odin Groep versterkt positie in centraal Nederland door overname Platani

Back to overview

Odin Groep versterkt positie in centraal Nederland door overname Platani

Feb. 21st, 2020

(Dutch only)

Kennishuis Platani wordt samengevoegd met dochterbedrijf Previder.

Hengelo, 19 februari 2020 – Odin Groep maakt vandaag de overname bekend van Platani, kennispartij voor infrastructuren, cloud en werkplekken,uit Vianen. Platani wordt samengevoegd met dochterbedrijf Previder en versterkt zo de slagkracht, expertise en het portfolio van Previder als landelijke managed service provider. De ruim 40 medewerkers van Platani worden per 1 april toegevoegd aan het team van Previder aan de Lage Biezenweg in Vianen waar ook zusterbedrijf Winvision is gevestigd.

Odin Groep wil zich in omvang en werkgebied verder ontwikkelen tot een van de toonaangevende IT-spelers in Nederland op het gebied van IT-oplossingen, cloudhosting, security, managed services en consultancy. Met de overname van Platani zet Odin Groep een nieuwe stap in die ontwikkeling. In 2018 nam de groep al strategisch IT-partner Winvision over. Door de overname van Platani en de samenvoeging met Previder ontstaat nu centraal in Nederland een Odin Groep vestiging waar in totaal zo’n 140 IT-professionals werkzaam zijn.

Hans Lesscher, oprichter en algemeen directeur van Odin Groep, is blij met de overname van Platani: “Odin Groep heeft een ambitieuze groeistrategie. Dankzij onze meerderheidsaandeelhouder Fortino Capital kunnen we opnieuw een stap zetten om onze groeistrategie te verwezenlijken. Door meer expertise en mankracht aan te sluiten kunnen we onze klanten ook in de toekomst beter ondersteunen bij het nemen van strategische IT-beslissingen. In kennis, kunde en cultuur sluit Platani perfect aan bij Previder. Vanuit het nieuwe pand in Vianen slaan we de brug naar het westen van het land en kunnen we klanten in heel Nederland ondersteunen bij het verwezenlijken van hun digitale transformatie.”

Investeringsbedrijf Fortino Capital nam vorig jaar een meerderheidsbelang in Odin Groep. Duco Sickinghe, Managing Partner van Fortino Capital: “De ICT-markt ontwikkelt zich razendsnel. Als dienstverlener met een landelijke ambitie wil Odin Groep verder groeien in mensen, expertise en portfolio om een referentiepositie te verwerven en te behouden. We zijn blij dat wij Odin Groep hierbij kunnen ondersteunen. De overname van Platani is een mooie eerste stap in onze groeistrategie die zowel portfolioverbreding als geografische uitbreiding omvat.”

Roderik de Kort, grondlegger en eigenaar van Platani, is enthousiast over de overname door Odin Groep: “Odin Groep is een mooi bedrijf waar we altijd al graag mee samenwerkten. Door de samenvoeging met Previder hebben we nu het volume en de slagkracht om nog meer voor huidige en nieuwe klanten te kunnen betekenen. We vullen elkaar uitstekend aan in expertise en portfolio.”

Voor de klanten van Platani blijft de continuïteit van de dienstverlening gewaarborgd met dezelfde vertrouwde medewerkers. Roderik de Kort wordt commercieel directeur van Previder.

Over Odin Groep

Odin Groep biedt een veilig thuis voor IT-bedrijven en IT-professionals. Met onze bedrijven Previder, Heutink ICT en Winvision zorgen wij voor tienduizenden online werkplekken, IT-omgevingen, websites en online portalen in de zorg, de bouw en de profitsector. Daarnaast laten we meer dan 900.000 leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs via online platformen leren en werken. Binnen Odin Groep ondersteunt Odin Business Support haar bedrijven met zaken als HR, marketing & communicatie en finance & control zodat de bedrijven zich volledig kunnen focussen op hun klanten. Met ruim 500 medewerkers, verspreid over vestigingen in Hengelo en Vianen, zorgen we ervoor dat onze klanten kunnen excelleren met IT. Odin Groep verwacht in 2020 ruim 100 miljoen omzet te realiseren. Voor meer informatie ga naar: www.odin-groep.nl.

Over Fortino Capital

Fortino Capital is een investeringsmaatschappij met focus op technologie en digitale transformatie. Onze missie is het ondersteunen van ambitieuze management teams bij de realisatie van hun groeiplannen. Wij investeren in jonge bedrijven (venture capital) en gevestigde bedrijven (growth capital) waarbij groei integraal onderdeel is van de strategie. Fortino heeft vestigingen in België en Nederland, en investeert ook daarbuiten. De investeringsportfolio van Fortino bestaat onder andere uit Odin Groep, Mobilexpense, Tenzinger, Maxxton en Teamleader.

Over Platani

Platani heeft zich de afgelopen jaren bewezen als professionele kennispartij voor IT-infrastructuren en werkplekken. Vaak on-premises, met als voornaamste onderdelen Microsoft- Citrix en VMware producten. Vanuit die gedegen basis helpen wij met ruim 40 collega’s onze relaties bij het integreren van Cloud in hun IT landschap. Private of public, geheel of hybride. Speerpunten zijn hierbij Microsoft Azure en Citrix Cloud. Opdrachtgevers komen ook bij ons voor support, beheer en monitoring van hun bestaande omgevingen. Platani is een geolied team met een no-nonsense cultuur, gericht op robuuste oplossingen die echt werken en geschikt zijn voor de toekomst. Platani zette in 2019 ruim 6 miljoen euro om.

Meer informatie voor de pers

Odin Groep
Martijn Nijhuis
Manager Marketing & Communicatie
06-15088031
m.nijhuis@odin-groep.nl

Related portfolio companies

Sign up for our Newsletter

Business insights, best practices, and more, all delivered to your inbox.

I have read and agree to the Privacy Policy.