Fortino Capital investeert 1 miljoen euro in Teamleader (in Dutch)

Back to overview

Fortino Capital investeert 1 miljoen euro in Teamleader (in Dutch)

May. 22nd, 2014

Vier jaar geleden was Jeroen De Wit (26, midden op de foto) de eerste Gentse Studentondernemer van het Jaar. Vorige week nam lefgeldverschaffer Fortino van Duco Sickinghe en Renaat Berckmoes voor 1 miljoen euro een minderheidsparticipatie in zijn bedrijf.

Teamleader nv is twee jaar bezig, het heeft acht medewerkers, 350 klanten en een break-evenresultaat. Hun product, dat ook Teamleader heet, is een geïntegreerde software-as-a-service-cloudtoepassing voor klantenrelatiebeheer en verkoop, projectplanning, tijdsregistratie en facturatie.

“Alles in één pakket en zeer snel. Dat zet ons af tegenover de concurrentie”, zegt De Wit. Een bijkomende troef is de integratie met verschillende Belgische boekhoudpakketten, bpost, Intrum Justitia en de Trends Top. Dienstverleners zoals reclamebureaus, webdesigners, installateurs of consultants zijn de doelgroep. Sickinghe is enthousiast. “Ik ken weinig CEO’s die in drie minuten hun unique selling proposition kunnen verwoorden. Teamleader is zoals salesforce.com, maar dan goedkoper, gericht op kleine dienstenbedrijven en beter verbonden met de lokale omgeving”, looft hij.

De Wit studeerde Grafimediabeleid aan de Arteveldehogeschool. De ontwikkelaars achter Teamleader zijn de vennoten Willem Delbare (25, links) en Mathias De Loore (26, rechts), burgerlijk ingenieurs van de UGent. Hun werkplek aan de Gentse Visserij is een oase van rust, met de Leie voor en achter en een barbecue op het terras. Teamleader wil zijn lokale aanpak elders in Europa herhalen. De Wit: “Dit jaar gaan we naar negentien medewerkers. In het laatste kwartaal beginnen we in Nederland.”

Source: Trends.be

Sign up for our Newsletter

Business insights, best practices, and more, all delivered to your inbox.

I have read and agree to the Privacy Policy.