Fortino investeert in Enplug (in Dutch)

Back to overview

Fortino investeert in Enplug (in Dutch)

Oct. 24th, 2014

M/V van de dag: Nanxi Liu

Chinees-Amerikaanse wondervrouw charmeert Duco Sickinghe

Wat heeft Fortino, het investeringsfonds van ex-Telenet-topman Duco Sickinghe, verloren bij de Californische start-up Enplug? Veel business development of executive search kwam er niet aan te pas. Het klikte gewoon met Nanxi Liu, de oprichtster van Enplug.

Haar bedrijfje ontwikkelde een toepassing waarmee retailers de brug kunnen leggen tussen de online- en offlinebelevingswerelden van hun klanten. Het werkt met digitale billboards in de winkels, die niet alleen als klassiek infokanaal gebruikt worden, maar ook als een interactieve communicatietool. Wanneer een klant in de winkel een tweet verzendt over zijn aankoopgedrag, verschijnt die ook op de billboards.

Sickinghe leerde Liu kennen tijdens de ‘Disruption Tour’ die tech-ondernemer Peter Hinssen afgelopen zomer in Silicon Valley organiseerde voor een groep Vlaamse zakenlui. ‘Op een avond zat ik naast haar aan tafel en raakten we aan de praat. Ze vertelde me dat ze in Europa wilde uitbreiden, en ik antwoordde dat ze ons in dat geval nodig zou hebben.’

Read further in De Tijd

Sign up for our Newsletter

Business insights, best practices, and more, all delivered to your inbox.

I have read and agree to the Privacy Policy.