Fortino Capital stapt in UnifiedPost (in Dutch)

Back to overview

Fortino Capital stapt in UnifiedPost (in Dutch)

Jan. 14th, 2016

De investering van de ex-topman van Telenet kadert in een kapitaalronde van 10 miljoen euro.
14 januari 2016 16:42
De Tijd

UnifiedPost levert met een eigen technologieplatform bedrijven oplossingen voor het beheer van documenten en facturatiestromen. Het is een van de grootste Belgische aanbieders van elektronische facturatie- en registratiediensten.

Het bedrijf haalde zopas 10 miljoen euro op bij zijn bestaande aandeelhouders (de investeringsmaatschappijen PE Group, SmartFin Capital en Cytiholding (Michel Delloye)) en bij Fortino, het investeringsfonds rond Duco Sickinghe (ex-CEO van Telenet). Duco Sickinghe wordt bestuurder bij het Waals-Brabantse bedrijf, dat ook zijn management versterkt.
Eén jaar geleden haalde UnifiedPost al 6 miljoen euro op bij PE Group, SmartFin Capital en Cytindus. Is dat geld dan al opgebrand? ‘Dat was deels om ons werkkapitaal te versterken, maar diende ook als buffer naar de toekomst’, legt CEO Hans Leybaert uit.

Overnames

Met dat geld financierde UnifiedPost onder meer de overname van het Nederlandse ZET solutions in november vorig jaar. ZET Solutions biedt internetoplossingen aan, zoals e-Herkenning (‘Z login’) en digitale facturering (‘Z factuur’). ‘ZET is de eerste stap in onze groeistrategie. Onze markt is aan het consolideren. Het is de bedoeling om nog bijkomende overnames te doen’, aldus Leybaert. Met de verse middelen kan UnifiedPost volgens hem ‘zijn ambities verleggen en nadrukkelijker de overnamemarkt gaan opzoeken’. UnifiedPost boekte vorig jaar een geconsolideerde omzet van 21,5 miljoen euro bij een 200-tal klanten. De operationele kasstroom (ebitda) lag iets onder 2 miljoen. Het telt 180 medewerkers.
Na de huidige kapitaalronde bezitten de durffondsen zo’n 45 procent van de aandelen. Het management en personeel van UnifiedPost blijft de meerderheid (55%) behouden. Het is sinds begin dit jaar de zesde kapitaalronde van een Belgisch groeibedrijf en meteen ook de grootste.

Ter herinnering: Sickinghe richtte midden 2013, na zijn vertrek bij Telenet, samen met ex-financieel directeur Renaat Berckmoes de investeringsmaatschappij Fortino op. UnifiedPost is het zevende bedrijf waarin het durffonds investeert. Het heeft ook participaties in TrendMiner, Teamleader, Zentrick, Coralba, Enplug en Seaters. Fortino was ook lange tijd in de running om te investeren in Electrawinds, maar het project draaide uiteindelijk op niets uit.

Source:
De Tijd

Sign up for our Newsletter

Business insights, best practices, and more, all delivered to your inbox.

I have read and agree to the Privacy Policy.